La sessió forma fart del cicle “Violència envers la infància” organitzat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat amb la col·laboració de l’Oficina del Club de Roma a Barcelona.

Serà el dimarts, 21 de febrer de 2023 a les 18h al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 108)
* Títol: “Impacto del trauma infantil en la salud mental y somática de las personas adultas”.

Anirà a càrrec de Benedikt L. Amann, coordinador de dues unitats de psiquiatria del Centre Fòrum del Parc de Salut Mar, director de la Unitat de Recerca del Centre Fòrum IMIM i professor associat de la Universitat Pompeu Fabra. El seu enfocament a nivell clínic i d’investigació és la prevalença i el tractament del trauma psicològic en pacients amb trastorn mental greu.

Ens parlarà del trauma psicològic, del TEPT i TEPT complex i la seva alta prevalença en pacients amb trastorns mentals. A més, s’emfatitzarà l’evidència científica de l’impacte negatiu del trauma psicològic, sobretot durant la infància, com un factor de risc per patir un trastorn mental a l’edat adulta. També s’inclouran conseqüències a nivell de malalties somàtiques i socials del trauma infantil a l’edat adulta. Per donar veu a persones traumatitzades amb trastorn mental greu amb les seves necessitats en el sistema assistencial del nostre hospital, farà una entrevista a una persona atesa a l’Hospital de Dia de Psiquiatria.

La sessió serà presencial, i també es podrà seguir de manera virtual a través del següent enllaç:

En cas d’assistir-hi presencialment, cal confirmar-ho a: https://macaya.caixaforum.org/ca/p/impacte-del-trauma-infantil-en-la-salut-mental_a121503222